EFOP-1.8.2-17-2017-00028

SZÉCHENYI PRAXISKÖZÖSSÉG AZ EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSÉRT

150 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg Besenyszög Város Önkormányzata EFOP-1.8.2-17-2017-00028 azonosító számú, „Széchenyi praxisközösség az egészségfejlesztésért” című pályázata 100%-os támogatási intenzitással.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az EFOP-1.8.2-17 jelű, Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – alapellátás fejlesztése tárgyú felhívásra benyújtott sikeres pályázat megvalósítása Besenyszög I. háziorvosi körzetet, Szászberek betöltetlen háziorvosi körzetet és Szolnok XIX., XX., XXII. és XXIII. felnőtt háziorvosi körzeteket, valamint a XIV. gyermekorvosi körzetet érinti.

 

A fejlesztés eredményeként Besenyszög Város Önkormányzata a lakosság egészségtudatosságát kívánja növelni. Célja – az egészség fejlesztését célzó programokon keresztül – hogy az egyéni egészségállapot-felmérésen és tanácsadáson résztvevők aránya elérje a területi ellátási kötelezettség alá eső lakosság 20%-át, az egészségfejlesztő és betegségmegelőző programokban részt vevő személyek száma pedig a 735 főt.

 

A projektben részt vevő háziorvosi és gyermekorvosi praxisok területi ellátási kötelezettsége alá eső lakosok körében a praxisok orvosai és nővérei elvégzik a lakosok egészségi állapot felmérését, majd annak eredményeképpen szükség esetén különböző többletszolgáltatásokat nyújtó szakemberekhez irányítják őket. A projekt keretében az állapotfelmérés eredményétől függően lehetőség nyílik gyógytornász, dietetikus és pszichológus igénybevételére is.

 

A projektben részt vesznek a területen érintett védőnők is, akik a 18 éven aluli lakosság egészségi állapotának a felmérését végzik, célzott felvilágosítást, tanácsadást és minimál intervenciót tartanak. A program keretében baba-mama csoport, testsúly kontroll csoport, diabetes betegklub működtetése tervezett, valamint nagyobb tömegeket megmozgató közösségi egészségfejlesztő rendezvények kerülnek megtartásra.

 

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2020. év 03. hó 31. nap

A támogatás mértéke: 100%

További információ kérhető:

Lázár Norbert pályázati referens

Elérhetőség: 56/487-002, palyazat@besenyszog.hu

Galéria: